Een ondernemende coöperatieve vereniging
Van & Voor MKB Accountants

Crowdfunding

In de eerste helft van 2016 werd in Nederland in totaal voor 86 miljoen euro via crowdfunding geïnvesteerd. Daarvan ging 67,3 miljoen euro naar bedrijven (ruim 78 procent). In totaal werden afgelopen halfjaar 718 bedrijven succesvol gefinancierd via crowdfunding. Gemiddeld ging het om een financiering van bijna 94.000 euro. Het betreft in de meeste gevallen een lening (73%) en in mindere mate een converteerbare lening of verkoop van aandelen .

Er komen nog altijd nieuwe crowdfundingplatformen bij en de markt professionaliseert. Dat heeft inmiddels de interesse gewekt van investeerders die via crowdfunding willen beleggen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Vooral omdat sparen, aandelen en obligaties minder aantrekkelijk zijn op dit moment, kiezen steeds meer investeerders ervoor hun geld te beleggen in bedrijven met gedegen groeiplannen. 

Dat doen zij nu dus ook via crowdfundingplatformen die dit goed faciliteren, zoals Credion. 

Ondernemers kunnen via crowdfundingplatformen hun groeiplannen voorleggen aan potentiële financiers. Voor bedrijven die al een aantal jaar bestaan en bewezen hebben winstgevend te (kunnen) zijn is dit een serieuze optie om hun groei te financieren. Waar banken en andere traditionele financiers nu terughoudend zijn om bedrijfsplannen volledig te financieren, kan crowdfunding uitkomst bieden omdat het risico gespreid wordt onder meerdere investeerders.

Contactgegevens

Sleutelbloemstraat 8
7322 AG APELDOORN
Telefoon: 085 - 04 38 490
secretariaat@accountanthuis.nl

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacystatement
Cookieverklaring

Sponsor

't AccountantHuis is sponsor van Natuurmonumenten